Csuka és harcsa telepítés november 7-én

Az őszi haltelepítésünk 3. ütemében november 7-én és 8-án csuka és harcsa telepítésre került sor. Csukából – a tervezett 6 mázsához képest – a fenti két napon összesen 643 kg-ot telepítettünk, kizárólag a Kistóba. A csuka átlagsúlya 2 kg körül volt. Harcsából 501 kg-ot telepítettünk a Nagytóba. A harcsa átlagsúlya 4,6 kg-os volt.

Az őszi csukatelepítés nagy népszerűségnek örvend évről évre. Ennek kapcsán különösen a pergető horgászok figyelmét hívon fel, hogy „két bottal pergetni” szigorúan tilos, azaz fegyelmi vétséget von maga után az az eset, ha a horgász a második horgászfelszerelését/pergetőkézségét  átengedi érvényes horgászengedéllyel nem rendelkező társának!  A másik jellemző fegyelmi vétség, hogy a már a fogási naplóba beírt, szájbilincsre tett halat nagyobbra cserélik, ha a horgászat során nagyobb csukát fognak.

Sajnos a fenti fegyelmi vétségekre már volt is példa az őszi csukaszezonban, ezért minden horgászunknak kötelessége felszólítania szabálytalankodó horgásztársainkat a szabályos, sportszerű viselkedésre!

Jó fogást kívánunk!