Fokozott rendőri ellenőrzés és behajtási engedély

A Tarjáni Polgármester és a Rendőrség kérése alapján felhívjuk horgászaink figyelmét, hogy a Rendőrség fokozottan ellenőrzi a horgásztavunkra vezető úton közlekedőket, mind a Tarján, mind Csabdi felé vezető irányban. A közúti ellenőrzés a horgászokmányok ellenőrzésére is kiterjed.

„Mindkét irányban behajtani tilos” és „Kivéve Halastó” valamint „Kamerával megfigyelt út” kiegésztő KRESZ-táblák kerültek kihelyezésre a kerékpárút tarjáni végén. Ez azt jelenti, hogy a Tarján-Halastó útszakasz a Halastó látogatása céljából engedélyezett gépkocsival. A kerékpárút Halastó – Vasztély-puszta szakaszának használata viszont már behajtási engedélyhez kötött. Ezen a szakaszon egy „Mindkét irányban behajtani tilos” és „Kivéve engedéllyel” valamint „Kamerával megfigyelt út” kiegésztő KRESZ-táblák kerültek kihelyezésre. A Halastó – Vasztély-puszta szakaszt engedély nélkül használó gépkocsivezetőket 30.000 forint szabálysértési bírságra bünteti a rendőrség. A szabályozás célja, hogy a Tarján-Bicske gépkocsiforgalom ne a tavunkat átszelő kerékpárutat használja, hanem az országos közutat. A kerékpárút két végén térfigyelő kamerák működnek.

Emiatt kérjük egyesületi tagjainkat, hogy tartsanak az autójukban egy másolatot horgászigazolványukról, amivel igazolják, hogy a tóra tartanak és nem átutazóként veszik igénybe a kerékpárút Tarjáni-Halastó szakaszát. A Halastó – Vasztély-puszta szakaszra a Csabdi illetve a Tarjáni Polgármesteri Hivatal ad ki behajtási engedélyt. Ezt az engedélyt is tartsák magunknál azok, akik az utat használják.

Azok a horgászok, akik halat visznek magukkal a tóról, kötelesek magunknál tartani horgászokmányaikat. A Közgyűlésen ismertetett Elnökségi határozat (2017.11.23-i) értelmében, aki elhagyja a vízpartot az köteles megölni és magával vinni a kifogott és a fogási naplóba beírt halat. Tilos élő halat kint hagyni, úgy, hogy a horgász elhagyta vízpartot. Az ellenőr, ha ilyet tapasztal köteles az élő halat visszaengedni a tóba. Ebből az is következik, hogy „hazaszállítás” céljából nem adhatjuk át másnak az általunk kifogott halat. A fentiek be nem tartása szabálysértés, mely fegyelmi ügyet vonhat magával.

Horgászüdvözlettel:

ELNÖKSÉG