Új gyaloghíd és útkarbantartás

Értesítem a tisztelt tagságot, hogy 2014. márciusában a következő építési, felújítási munkákat végeztünk:

Nagytó befolyó hídépítés: hosszú évek után, a Nagytó ismét teljes hosszában körbejárható, miután a Nagytó befolyónál a viharvert és árvízsújtotta régi fahidat egy horganyzott, acél járórács hídra cseréltük. A hídat 22 db vasoszlop tartja, a híd 10 méter hosszú és 1 méter széles. Mindkét oldalán horganyzott korlátot helyeztünk el. A híd mindkét oldalán kiépítettük az oda vezető murvás gyalogutat is: a déli parton ez kb. 10-15 m hosszú töltést jelent, míg az északi parton egy kb. 100m hosszú utat „törtünk” a korbábbi bozótos, nádas terepen. Ezáltal a híd egy széles, köves gyalogúton, szintkülönbség nélkül, akadálymentesen, biztonságosan megközelíthető. Mivel a híd járófelülete járórácsból lett kialakítva, így havas, jeges, vizes időben is biztonságosan használható. A hidat csak gyalogosok és kerékpárosok használhatják, motorkerékpárral tilos közlekedni az új hídon! Az Elnökség köszönetét fejezi ki Pázmándy Gábor tagunknak az anyag-felajánlásáért és Hernádi László tagunknak a munka-felajánlásáért.

A Jakab-híd a déli part felől nézve

Felújításra, kátyúmentesítésre került a tóhoz vezető út, a tó körüli utak is megújultak. Több száz tonna követ szállítottunk az utakra és azokat gépi és kézi munkával elterítettük majd hengereztük.  Több helyen, a vízelvezetés érdekében árkot ástunk az út mentén és a Kistó partján két murvás parkolót is kialakítottunk. Kérem a Kistó partjára érkező autósokat, hogy a kialakított két murvás parkolót használják és ne az úton álljanak meg autóikkal!

A felújítás teljes költsége, beleértve az önkéntes munkát is, meghaladja a kétmillió forintot. Kérem vigyázzunk a megszépült útra, parkolóra és az új hídra.

Hamarosan fotók is felkerülnek a galériába.