Tájékoztatás a bevezetett határozatokról

Tisztelt Horgásztársak!

Az utóbbi napokban igen sok támadás ért bennünket, Elnökséget a bevezetett határozatok miatt. Ezzel kapcsolatban a következőket szeretném közölni:

  • Közgyűlést nagyon szerettünk volna tartani, hiszen nagyon sok minden tervünk van, amelyekhez kell a Tagság jóváhagyása, illetve csak tájékoztatni szerettünk volna benneteket. Sajnos a jelenleg érvényben lévő jogszabályok miatt a személyes jelenlét nem engedélyezett. Többek mondták nekem, hogy miért nem tartunk videókonferenciát: ennek egy oka van, hogy nem áll rendelkezésünkre olyan technológia, amely mellett teljesen hivatalos lenne (tagok azonosítása, videó stream-elése, technikai feltételek, szavazás, stb)
  • az áremelés egy régóta tervezett dolog volt, az előző Elnökség nem akarta ezzel zárni a ciklust. Ezért ránk hárult ez a feladat. A tervezett célokhoz (pl. túlfolyó rekonstrukció, kis-tó – nagy-tó áteresz újjáépítése, földvásárlás) komoly költségeket emészt fel. Lehetőség lett volna egyszeri, extra összeg bevezetésére is (Alapszabály 2.7.1 o pont), viszont mértékletességet szerettünk volna gyakorolni, ne terhelje meg senki pénztárcáját egy egyszeri, magas összeg. Úgy gondoltuk az idei évtől el kell kezdenünk a spórolást illetve a gyűjtögetést.
  • a fogási méret, és a fogható mennyiséget változtatása is a Tagság érdekeit szolgálják, pro és kontra sokszor hangzott el, mi ezt a változatot láttuk jónak.
  • a határozatok teljesen törvényesek voltak, az ügyvédünkkel le lett egyeztetve, a szövegezést Ő végezte. Az alapjául szolgáló rendelet: 502/2020 (XI.16.) Kormányrendelet 5. $ (1) bekezdés:
  1. § (1) Ha a 3. § (3) bekezdésében meghatározott eset nem áll fenn, a döntéshozó szerv hatáskörébe tartozó, azonban a jogi személy törvényes működésének fenntartásához, a veszélyhelyzet miatt kialakult helyzet kezeléséhez szükséges, valamint az észszerű és felelős gazdálkodás körében felmerülő halaszthatatlan ügyekben, ideértve a számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadását és az adózott eredmény felhasználásáról szóló döntést is, – a (2) bekezdésben meghatározott korlátozásokkal – a jogi személy ügyvezetése határoz.

Ezek a határozatok egyelőre ideiglenes érvényűek, a közgyűlésnek ezt meg kell szavaznia. Amennyiben bármely határozat nem kapja meg a szükséges szavazatot, az eredeti állapotot visszaállítjuk és visszautaljuk a befizetett összegeket!

Azzal teljes egészében egyetértek, hogy a határozatok kommunikációja nem volt megfelelő. Tanultunk a hibánkból, minden ilyen jellegű határozatot, tervet, döntést a megfelelő csatornákon (weboldal – Facebook csoport) közzé fogunk időben tenni.

A saját védelmünkben annyit szeretnék közölni, hogy a napjaink történése, a járvány-helyzet eddig nem tapasztalt helyzetet teremtett, nem volt arra szabály, hogy ezt miként kell kezelnünk.

Hibát vétettünk és sajnos még fogunk is, de igyekszünk tanulni a hibáinkból.  

Kérem mindenki megértését és lojalitását, és inkább támogató hozzáállását. Nagyon nehéz ez az időszak és mi társadalmi munkában végezzük a feladatot. Munka után, sok esetben éjjel.

Bárkinek, akinek kérdése van, vagy tanácsot szeretne adni, esetleg építő kritikát, a telefonszámom publikus. Állok rendelkezésére, szívesen meghallgatom.

Bízva megértésetekben:

Horgászüdvözlettel:

Gábor Zoltán