Tudnivalók a vendéghorgászattal kapcsolatban

Tisztelt Horgásztársak!

Az idei évtől kisebb változás következett be az engedélyek kapcsán: megszűnt a tarjáni fogási napló, a fogásokat az állami rendeleteknek megfelelően kell dokumentálni. Ebből kifolyólag változtak a vendéghorgászat feltételei is.

Tudnivalók a vendéghorgászattal kapcsolatban:

A vendégjegyet továbbra is a dohányboltban lehet váltani. Ára nem változott, továbbra is 5.000,- Ft. Továbbra is feltétele a vendéghorgászatnak az állai jegy megléte, érvényes horgászigazolvány.

A változás annyi lett, hogy a vendéghorgásznak újfajta területi jegye lett. Ez egy kétoldalas dokumentum, az első oldalán azonosító és információs adatok vannak, a hátoldalon rögzíteni kell a fogásokat.

A fogások rögzítése:

A megfelelő dátum-idő adat rögzítése után a megfelelő halfaj oszlopába kell a fogási súlyt rögzíteni. A súlyt 1 tized pontossággal kell rögzíteni. A hal felhasználását/elvitelét az „elvitt” oszlopba tett „X” jellel kell jelölni.

A fogási mennyiség nem változott, továbbra is 1 nemeshal (ponty, amur), 1 ragadozó (csuka, harca, süllő, balin) és 5 kg egyéb hal tartható meg.

A fogott halakat a vendég horgásznak az állami jegybe is dokumentálnia kell, a mi víztérkódunk alatt. Emlékeztetőül: vízterület neve: Tarján B Táblai halastó; Víztérkódja: 11-042-1-4

A horgászat befejeztével a vendég területi jegyet a Kőháznál kihelyezett ládába kell dobni.

A vendég területi jegyek le nem adása fegyelmi vétség. Az első évben (2021) csak figyelmeztetni fogunk. Kérek mindenkit, hogy a közös halvagyon miatt figyeljen az engedély leadására.

Köszönöm szépen a figyelmeteket!

Horgászüdvözlettel:

Elnökség