Május elsejei horgászverseny – képes riport

Egyesületünk a korábbi évek hagyományokhoz híven május elsején rendezte éves horgászversenyét. A verseny délelőttjét napsütéses, kora nyári idő jellemezte, csak a délutánt zavarta meg egy kisebb zápor. A horgászversenyünkre 66 felnőtt és – rekordszámú – 28 gyerekhorgász nevezett be. Közepes fogás mellett a 66 nevezőből 24 horgász fogott halat a 8-11 óráig tartó versenyen. A fogások nem kizárólag a mély vízen jelentkeztek, hanem nagyjából egyenletesen oszlottak el a nagytó egész területén.

A felnőtt kategória első három helyezettje:

1.Pázmándy Gábor, Budapest:   14,04 kg
2. Virágos Kis Lajos, Tokod:       13,40 kg
3. Vara László, Felcsút:             11,00 kg

A hölgyek versenyét Fehér Dezsőné, Ágika nyerte.

A gyerekek versenyére 9.00 és 10.00 között került sor a két tavat összekötő töltésen. A 28 induló gyerekhorgász közül 22-en fogtak halat. Az első 8 helyezett eredményei ( a kifogott kishalak száma alapján):

1. Werli Gergely, 60 db
2. Krancz János, Gábor Kristóf, 13 db
3. Zádori Nikolett, Kovács Zsombor, Pethő Márton, 10 db
4. Jóbi Eszter, Fülöp Stefanie, Segesdi Ábel, 7 db
5. Chmelovics Áron, 6 db
6. Gábor Napsugár, 5 db
7. Marx Bianka, Jóbi Anna, Fülöp Annalise, 4 db
8. Botos Zsófia Dorka, Hosszú András, 3 db

Minden részvevőnek gratulálunk, az elért eredménytől függetlenül!

A versenyt követően az ünnepélyes eredményhirdetés következett a versenyzők és hozzátartozók népes kísérete jelenlétében. A díjak átadását Levente Péter (Péter bátyó) művész úr segítette, aki vidám kis „műsor” kíséretében minden versenyzőnek gratulált és mosolyt csalt minden jelenlevő arcára.

Az idei évben marhapörkölt szerepelt a horgászverseny menüjében, melyet Zádori József horgászunk és felesége Oláh Noémi „mesterszakácsok” készítettek el. Köszönjük nekik! A programot a bicskei zenekar muzsikája, lángos és sült kolbász (Eipl József horgászunk) és a büfé finom Rotburger csapolt söre tette teljessé. Prech Márton egy légi panorámafotót készített, ami a kezdőoldalunk jobb felső sarkában levő „zöld háromszögre” kattintva tekinthető meg . A versenyt a tarjáni Sziget Panzió és az Öreg Favágó Kocsmája szponzorálta. A fotókat Dankó Sándor készítette, melyek a Galériában tekinthetőek meg.

Az eredményhirdetés során egy „névadó ünnepségre” is sor került: az újonnan elkészült gyaloghidunkat, Kailbach Jakab (Jakab bácsi) volt tógazdánk emlékére és tiszteletére Jakab-hídnak neveztük el.

Az Egyesület ezúton fejezi ki köszönetét a verseny lebonyolításában részt vevő tagok és támogatók önkéntes munkájáért!