Közepes árhullám tavunkon

Értesítem a tisztelt tagságot, hogy a 2014. szeptember 12-13-i heves esőzések következtében közepes árhullám alakult ki tavunkon. A gondos előkészületek (a túlfolyó és a zsilip 4-4 deszkájának előzetes kiemelésével és a halfogó rácsok folyamatos tisztításával) valamint Fortágh István horgászunk szeptember 12-ről 13-ra virradó éjszakai ügyeletének köszönhetően meg tudtuk akadályozni a komolyabb árvízkárok kialakulását. Természetesen az esőzés megszünte is nagy segítségünkre volt, hogy nem alakult ki komolyabb árvízveszély. Halfogó rácsot nem kellett felhúznunk egyetlen percre sem, így hal nem ment el a tóból.

Az áradás szeptember 13-án, szombaton hajnali 1 és 4 óra között tetőzött +26 cm-es vízállásnál. A vízmérő ma (09.13.) reggel már +20 cm mutatott, megkezdődött az apadás. Ennek ellenére számos alacsonyabban épített horgászházat és stéget elért a víz. Kérem a horgszház tulajdonosokat ellenőrizzék, nem esett-e kár horgásztanyájukon.

Megkérem a tagságot, hogy a túlfolyó és a zsilip deszkáihoz senki ne nyúljon, a vízszint szabályozást az Elnökség végzi.

Az alábbiakban néhány képet láthatunk az áradásról.