Horgászkártya igénylés

Értesítjük a tisztelt tagságot, hogy 2019-től megszűnik a papír alapú (kékszínű, MOHOSZ- igazolványtokban található) Horgászigazolvány és azt kiváltja egy személyi igazolvány (vagy bankkártya) méretű, műanyag alapú horgászkártya. A horgászkártya 2019-től minden horgászunk számára kötelező.

Mit kell tudni a horgászkártyáról?

A horgászkártya lesz bárminemű horgászatnak az első számú feltétele. 2019-től csak horgászkártyával rendelkező horgász válthat horgászengedélyt bármilyen magyarországi horgászvízre, így a Sporthorgász Egyesület Tarján is csak érvényes horgászkártyával rendelkező tagoknak ad ki horgászengedélyt 2019-től. A horgászkártya 2018. szeptember 1-től váltható ki, interneten történő regisztrációval. Az internetes regisztrációs oldal elérhetősége: https://horgaszjegy.hu/.

A horgászkártya ára 2.200 forint és aki azt még 2018-ban kiváltja annak 5 teljes éven át (2019., 2020., 2021., 2022., és 2023. évben) érvényes lesz majd. Aki a horgászkártyáját 2018. december 4. előtt kiváltja, az értékes nyereményeket (Toyota RAV4 vagy kétszemélyes Floridai horgászat) nyerhet a MOHOSZ-tól. Részletek a https://horgaszjegy.hu/ internet oldalon olvashatók.

Mi marad a horgászigazolvány megszűnésével?

A horgászigazolvány 2019-ben megszűnik és azt kiváltja a horgászkártya, de a MOHOSZ Államijegy és Fogási Napló valamint a Sporthorgász Egyesület Tarján által kiadott fogási napló továbbra is érvényben marad, azaz a horgász fogásokat továbbra is ezekbe a fogási naplókba kell bejegyezni. A 2018-as fogási naplókat és későbbi évek naplóit is ugyanúgy le kell adni, ebben tehát nincs változás.

Mi a horgászkártya megszerzésének módja?

A jó hír, hogy a horgászkártya megszerzéséért nem kell elmenni személyesen semmilyen hivatalba, a horgászkártya az interneten keresztül igényelhető és fizethető ki a 2.200 forintos díja is. A regisztrációt és a fizetést követően a megadott címre a posta kézbesíti az elkészült horgászigazolványt kb. 60 nap múlva.

Mi a horgászkártya igénylésének folyamata?

A horgászkártya igénylés egy Felhasználói regisztrációval (fiók létrehozásával) indul a https://horgaszjegy.hu/ oldal jobb felén, ahol megadjuk emailcímünket és egy jelszót. (A jelszót jegyezzük meg vagy írjuk fel.) A fiók létrehozását követően kapott visszaigazoló emailben rá kell klikkelni a megerősítő linkre és kész a fiók. Az elkészült fiókba már be lehet lépni az emailcím és a megadott jelszó segítségével a https://horgaszjegy.hu/ oldal bal felén, majd el lehet végezni a személyes adatok felvitelét. FONTOS, hogy az adatfelvitel során szükségünk lesz a NAV-tól (régebben APEH)-től kapott adóigazolványunkra, melyet a regisztráció megkezdése előtt vagy mobiltelefonnal le kell fényképezzünk vagy be kell szkenneljük és fel kell töltsük az így készített fotót. Ha az adóigazolványunk sérült vagy olvashatatlan akkor a horgászkártya igénylés előtt cseréljük ki az Okmányirodában, mert a rendszer nem fogadja el. Az adóigazolványra azért van szükség, mert ezzel igazoljuk magunkat.

Az adatfelvitelnél be kell írjuk a horgászegyesületünk nevét, ahol tagok vagyunk. Itt  a „Tarjáni Sporthorgász Egyesület „nevet kell kiválasztani (sajnos nem a pontos elnevezésünkkel vagyunk megtalálhatóak). A „Tarjáni” szó begépelésével a rendszer automatikusan feldobja a kiválasztandó egyesületet. A horgászkártya igénylésének folyamata a bankkártyás fizetéssel zárul. A bankkártyás fizetést követően egy elektronikus számlákat kapunk a regisztrációkor megadott emailcímre a Horgászjegy Kft-től. Fontos, hogy a 18. életévét be nem töltött horgász regisztrációját a szülő (gondviselő) végezheti csak el. Egyesületünknek nincs kapacitása a fent leírt horgászkártya igénylési folyamat elvégzésére, ezért MINDEN HOGRÁSZUNKAT MEGKÉRJÜK, HOGY MAGA VÉGEZZE EL A HORGÁSZKÁRTYA IGÉNYLÉSÉT. Akinek nincs internetes hozzáférése, emailcíme, okos-telefonja vagy bankkártyája, kérje rokona, családtagja, barátja segítségét az igényléshez. Van rá 3 hónapunk, hogy 2018. december elejéig beadjuk az igénylést. Ne halasszuk a regisztrációt 2019-re. Saját tapasztalat alapján a horgászkártya igénylése kb. 10 percet vesz igénybe.

Horgászüdvözlettel:

ELNÖKSÉG