Horgászverseny eredmények

Egyesületünk 2019. május 4-én, szombaton rendezte meg hagyományos éves horgászversenyét.

A verseny napján borongós, szemerkélő esős időben volt részünk, hűvös, már-már hidegnek mondható 12-13 C-os hőmérséklet mellett. Az idei horgászversenyünknek két újítása is volt: idén először a Kis-tavon is lehetett versenyezni és itt alakítottuk ki a 6. szektort, másrészt a verseny idejét 3 óráról 4 órásra bővítettük. A 7-11 óráig tartó horgászversenyünkön – az októbert idéző időjárás ellenére – 53 felnőtt (43 egyesületi tag és 10 külsős versenyző) valamint 9 gyerekhorgász (8 fiú és 1 lány) indult el. A betörő hidegfront a halak kapókedvére és a versenyre nevező horgászok számára is rossz hatással volt. A versenyt gyenge-közepes fogás jellemezte: az 53 nevezőből 26 horgász fogott halat és a fogási eredmények is messze elmaradtak a jó évek fogásaitól. A fogások leginkább a mély vízen jelentkeztek (1. és 5. szektor), de a Kis-tavon is akadtak szép fogási eredmények (6. szektor).

A felnőtt kategória első három helyezettje: (egyesületi tagok)

  1. Ország Zsolt, Zsámbék: 20,50 kg (4. szektor)
  2. Kailbach Attila, Tarján: 16,40 kg (1. szektor)
  3. Straubinger András, Tarján: 15,64 kg. (5. szektor)

A legeredményesebb külsős induló Kincses Krisztián (6. szektor, Kis-tó), bicskei horgász volt, 10,10 kg-os fogással.

A gyerekek kishalfogó versenyére 9.00 és 10.30 között került sor a Kis-tó kishalfogó partszakaszán. A kishalfogó versenyünk is gyenge-közepes fogási eredmények mellett zajlott, de nagy örömünkre szolgált, hogy szinte majd minden induló gyermek-horgászunk fogott halat.

A gyerek horgászveseny résztvevői az eredményhirdetéskor

Lány kategória helyezései: (a kifogott kishalak száma alapján)

  1. Werli Dorina, 19 db (ő volt a 2018-as győztes is!)
Werli Dorina a kishalfogó verseny leány kategória 1. helyezettje átveszi a díjat Levente Pétertől

Fiú kategória helyezései: (a kifogott kishalak száma alapján)

  1. Gábor Kristóf Mátyás, 11 db
  2. Toma Attila, 8 db
  3. Herceg Bendegúz, 6 db
Gábor Kristóf a kishalfogó verseny fiú kategória 1. helyezettje átveszi a díjat Levente Pétertől

Minden résztvevőnek gratulálunk, akik vérbeli horgászként dacoltak az esős, hűvös időjárással és indultak a versenyen.

12:00 órától az ünnepélyes eredményhirdetés következett a versenyzők és hozzátartozók népes kísérete jelenlétében. Az eredményhirdetést Levente Péter (Péter bátyó) művész úr tette kedves szavaival hangulatossá mind a gyermekek mind a felnőttek számára. Köszönjük Péter támogatását.

Az idei évben grillezett húsok szerepeltek a horgászverseny ebédmenüjében. Szakácsaink és a büféseink Timi és ifj. Felhős László voltak Héregről. Köszönjük nekik! A délutáni programot a bicskei zenekar muzsikája és a jó társaság tette teljessé.

Az Egyesület ezúton fejezi ki köszönetét a versenyen részt vevőknek és a lebonyolításában segítő tagok és támogatók önkéntes munkájáért! Köszönjük nekik!

Horgászüdvözlettel:

ELNÖKSÉG